Wie is…

WP_20160324_007 (2)Jolanda kreeg op haar 5e haar eerste antieke handnaaimachine maar al snel volgde een echte Bernina. Sindsdien is textiel haar grote passie. Van haar moeder leerde ze kleding naaien. Na de modevakschool werkte ze op het atelier van TV Studio Joop van den Ende in Aalsmeer, maakte ze kleding voor de films Flodder 3 en All Stars.  Met haar zus had ze een bedrijf in bedrijfskleding en na een tussenperiode van 15 jaar startte ze in 2014 haar eigen bedrijf Studio Roodenburg. Niet dat ze in die periode heeft stilgezeten want in 2007 begon ze met het maken van producten van gebruikte Capri-Sun drinkpakjes die ze verkoopt voor KiKa. Lees haar verhaal bij ‘In de media’.

Voor het pimpen van oude producten en het recyclen van materialen draait ze haar hand niet om. In 2010 ontstond haar passie voor het quilten (spreek uit als kwilten).

Door haar nieuwsgierigheid is Jolanda van vele markten thuis. Ze leeft met het motto: ‘The mind is like a parachute. It doesn’t work unless it’s open’.