Wie is Jolanda

 

 

Jolanda kreeg op haar 6e haar eerste antieke handnaaimachine maar al snel volgde een echte Bernina. Sindsdien is textiel haar grote passie. Van haar moeder leerde ze kleding naaien. Na de modevakschool werkte ze op het atelier van TV Studio Joop van den Ende in Aalsmeer, maakte ze kleding voor de films Flodder 3 en All Stars.  Met haar zus had ze een bedrijf in bedrijfskleding en na een tussenperiode van 15 jaar startte ze in 2014 haar eigen bedrijf Studio Roodenburg. Niet dat ze in die 15 jaar heeft stilgezeten want ze volgde vele cursussen, workshops en masterclasses om oude ambachten en technieken op textielgebied zich eigen te maken.

“Ik ben vooral gefascineerd door de technieken waarmee stoffen, kleding en accessoires tot stand komen. Mijn droom om te gaan weven kwam uit toen ik een Glimkra weefgetouw kreeg .

In het weven komen alle facetten van het ontwerpen, patroon maken, het proces van het inrijgen en daarna het weven zelf, samen. In dit hele pakket, van ontwerp tot stof, heb ik mijn passie gevonden. Ik weef stoffen, handdoeken en vloerkleden die zich kenmerken door de combinatie van opvallende patronen met veel kleurgebruik”… aldus Jolanda.

Door haar nieuwsgierigheid is Jolanda van vele markten thuis. Ze leeft met het motto:

“A mind is like a parachute. It doesn’t work if it’s not open.” ( Frank Zappa)